Idősek Napja és „Cserszegi Csalamádé” kulturális piknik

2023. szeptember 30-án szombaton Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzata és a Cserszegtomaji Tátika Népdalkör, Idősek Napja alkalmából „Cserszegi Csalamádé” kulturális piknikre hívott mindenit a rendezvényparkba.

103 éves Pátkai Lajosné Annuska nénit köszöntötte Kupár-Kovács Fruszina alpolgármester és Tolvéth Gyula Tamás képviselő

 

A rendezvényen Elekes István polgármester előre lefoglalt programja miatt nem tudott részt venni, ezért üzenetében mindenki számára jó egészséget és sok boldogságot kívánt, melyet Koroncz Katalin népdalkörvezető továbbított köszöntőjében a vendégek felé.

Ezt követően Kupár-Kovács Fruzsina alpolgármester üdvözölte a megjelenteket.

Az alpolgármester asszony többek között kifejtette -saját gyermekkorára visszagondolva-  milyen fontos szerepet is töltöttek be az ő életében az idősek. Akkor még a gyermekek a nagyszülők ölébe kuporodva hallgatták az izgalmas családi történeteket, majd szőtték köré a sajátjukat. Milyen jó is volt hallgatni őket. Ma a gyermekek többnyire már nem is tudják megélni ezeket a meghitt családi történeteket, sok esetben inkább a mobiltelefon vagy egyéb kis kütyüket részesítenek előnybe. Ennek ellenére Fruzsina azt kívánta, hogy legyenek egyre többen akik megtapasztalhatják a nagyik ölébe bújva, a történetek igazi értékét.
A 90 év feletti lakókat Kupár-Kovács Fruzsina alpolgármester és Tolvéth Gyula Tamás képviselők köszöntötték. Nagy megtiszteltetés érte a délutáni piknik résztvevőit, hiszen Cserszegtomaj legidősebb lakója Pátkai Lajosné Annuska néni is eljött e napon, aki idén töltötte a 103. életévét.
A délután folyamán többek között felléptek a Cserszegtomaji Pipacs Óvoda-Bölcsőde Katica csoportjának gyermekei,

a Szabó István Általános Iskola tanulói Fáró Panna, Berkes Laura,

valamint a Cserszegtomaji Tátika Népdalkör

és baráti csoportjai a Várvölgyi Asszonyklub, a Csobánc Népdalkör, a Halásztelki Népdalkör, a Huncut szemek -Sümegprágai tánccsoport, Rosta Endre, Torma Zsuzsanna, Tolvéth Gyula Tamás, Simon József, Halászi Dalkör és Kelemen Lajos.

 

Az ebédre finom gulyással és kaláccsal kedveskedtünk vendégeink számára, amelyet az önkormányzat konyhai dolgozói készítettek el. A fellépő gyermekek részére a Cserszegtomaji Tátika Népdalkör palacsintát is készített.

A megmaradt ételt az önkormányzat dolgozói szállították kis a településünkön élő családok, lakók számára. Az estig tartó mulatság tánccal, beszélgetésekkel ért véget.

 

 

 

 

Köszönjük mindenkinek, akik megtisztelték az összejövetelt és velünk tartottak e napon. Köszönjük továbbá a segítők, dolgozók munkáját, akiknek a közreműködése által egy jókedvű délutánon vehetett részt mindenki.

Készítette: Süliné Elekes Éva