Filmek és Zene Varázsa: Oscar-díjas Filmzenés Nap Cserszegtomajon

Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzata minden évben különleges eseményeket szervez a helyi közösség számára, hogy összehozza az embereket és különleges élményeket nyújtson nekik. Az Oscar-díjas Filmzenés Nap is egy ilyen esemény volt, amelyre a Szabó István Általános Iskola diákjai és a helyi lakosok is meghívást kaptak.
Az esemény 2024. április 17-én, szerdán volt a tornateremben.

 

A rendezvényt 9 órakor kezdték, hogy a diákok és a résztvevők kényelmesen elférjenek és élvezhessék az előadást.
Kis Tamás zenetanár és karnagy lebilincselő előadása során a résztvevők egy utazásra indultak a filmek világába, miközben élvezhették azoknak a legendás filmeknek a zenéit, amelyek elnyerték az Oscar-díjat az évek során. A filmzenék mellett vetítés is kísérte az előadást, így a résztvevők nemcsak hallhatták, hanem láthatták is a klasszikus filmek legemlékezetesebb jeleneteit. Az alábbi filmek és zeneszámok szerepeltek az előadáson:
1.      "Híd a Kwai folyón" - A híd túl messze van
2.      "Ben Hur" - A harci szekerek menete
3.      "Jó, Rossz és a Csúf" - Az ecsetnyúzó
4.      "Titanic" - My Heart Will Go On
5.      "Rambo" - First Blood Theme
6.      "A Gyűrűk Ura" - Into the West
7.      "Keresztapa" - The Godfather Theme
8.      "Oroszlánkirály" - Circle of Life
9.      "Aladdin" - A Whole New World
10.   "Indiana Jones" - Raiders March

Az előadás során a diákok és tanárok egyaránt vidámsággal és izgalommal élvezték a filmek ikonikus pillanatait. A résztvevők együtt ünnepelték a filmek és zene művészetét. Ez az esemény nagyszerű lehetőséget biztosított arra, hogy a közösség összetartóbbá váljon, miközben együtt élvezték a kultúra és művészet örömeit és a hozzájuk kapcsolódó lenyűgöző zeneszámokat. A cserszegtomaji tornaterem tele volt.
Köszönjük Kiss Tamásnak a zenei élményeket.

Írta és fotózta: Horváth György

Feltöltötte: Süliné Elekes Éva