Térségi Kulturális Találkozó Cserszegtomajon

Az egyik legfontosabb feladat e nem mindennapi helyzetben, hogy meg tudjuk látni és láttatni a jó és szép dolgokat nemcsak a nagy világban, de itt helyben is.”

2022. december 1-én 8 település – Keszthely, Nemesbük, Zalaköveskút, Ligetfalva, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Zalavár, és Cserszegtomaj - közművelődési munkatársai vettek részt az immáron II. alkalommal megvalósuló Térségi Kulturális Találkozón a hivatal épületében Cserszegtomajon.

A képen láthatóak a fenti sorból balról haladva:

Farkas Tibor (Vonyarcvashegy), Süliné Elekes Éva (Cserszegtomaj), Székely Zoltán (Alsópáhok), Osvald Bálint (Keszthely),Kecskés Borbála és Pintér Veronika (Várvölgy) Sági Világos Dia (Nemesbük, Zalaköveskút, Ligetfalva), Mohácsiné Haraszti Ilona (Zalavár).

 

A találkozó célja, a közvetlen környezetünkben lévő települések közösségeinek megismerése mellett a jövő évi programok egyeztetése. Sajnálatosan egyre kevésbé jellemző a személyes kapcsolatokra való építkezés, ezen szeretne változtatni e kis közösség. 2023. év bár tele lesz viszontagságokkal, de ennek ellenére terveznünk kell, mert anélkül nem érünk el sehová. E nagy változások, melyeket a közelmúltban és a jövőben fogunk átélni, megváltoztatják az életünkön keresztül a közösségek, a települések életét is. Az egyik legfontosabb feladat e nem minden napi helyzetben, hogy meg tudjuk látni és láttatni a jó és szép dolgokat nemcsak a nagy világban, de itt helyben is. E gondoltból kiindulva szeretnénk azokat a közösségeket megismertetni a környék településeivel, akik valamely művészi ágban elmélyedve mások öröméért munkálkodnak.

A találkozó eredményeként, a tavalyi évhez hasonlóan elkészítjük a közös google naptárunkat, ahol bárki egy kattintásra láthatja hol mi történik a környéken. Ezenkívül készítünk egy civil szervezeti adatbázist a kapcsolatok felvétele érdekében.

Köszönjük mindenkinek, akik e napon velünk voltak és megismerhettük egymás terveit, gondolatait.