Idősek Napja Cserszegtomajon

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Sütő András

  2022. október 8-án szombaton Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzata a település valamennyi lakója nevében köszöntötte településünk idős lakóit a tornateremben. A Szabó István Általános Iskola táncos műsorát követően Elekes István polgármester és Kupár-Kovács Fruzsina alpolgármester köszöntötte a vendégeket majd a településünk legidősebb lakóit, a 90 év felettieket, valamint legidősebb lakónkat a 102 éves Pátkai Lajosné Annuska nénit, aki sajnos idén nem tudott eljönni az ünnepségre.

 

 

Polgármester úr többek között elmondta, hogy van mit tanulnunk a régi idők kultúrájától, amikor az idősökre úgy tekintettek, mint a bölcsekre, akik élettapasztalataikkal olyan értéket képviseltek a fiatalok előtt, mely vonzó volt számukra.

Senki nem akart ugyanabba a „tócsába” lépni, mint az elődei, így figyelmesen hallgatták a szavaikat, tanácsaikat, felbecsülhetetlen értéknek tekintették tudásukat. Ma egy kissé eltávolodtak a generációk az együttéléstől. A világ felgyorsult, minden pár kattintásra elérhetőnek tűnik, ám van valami, ami soha nem lesz elérhető más úton csakis embertől emberig, ez pedig nem más, mint a szeretet, a szüleink, nagyszüleink, dédszüleink iránt. Az az örök kötelék, mely összeköt bennünket, mely megtanított elindulni bennünket az úton, amin ma is járunk. Jó egészséget és boldog családi, baráti együttlétet kívánt mindenkinek Elekes István polgármester.

A köszöntőket követően a Pipacs Óvoda csodálatos gyermekeinek kis műsora következett.

Az óvodásokat egy fantasztikus énekes követte a színpadon, aki 2011-ben mindössze 14 évesen megnyerte a Csillag születik műsorát, László Attila. Örökzöld slágereivel elnyerte a közönség szeretetét.

E nap vacsorával, süteményezéssel és egy kis beszélgetéssel zárult.

 

Cserszegtomaj valamennyi idős lakója számára kívánunk jó egészséget, sok mosolyokkal teli napokat családjaik körében!

 

Készítette: Süliné Elekes Éva