Közlemény

 

 

 

Rendkívüli közlemény!

Szeretném a lakókat tájékoztatni egy sajnálatos eseményről, amit mint Polgármester, és mint cserszegtomaji lakó sem hagyhatok szó nélkül.

A múlt héten pénteken került megrendezésre az első önkormányzati napunk, ahol a díszpolgárokról, és az önkormányzatiságról volt egy kötetlen beszélgetés, a település kultúrházában. A rendezvény előtt az önkormányzat dolgozói, berendezték a termet, és várták az érdeklődőket. Egy férfi és egy hölgy érkezett a kultúrházhoz. A férfi magyarul, a hölgy idegen nyelven beszélt.

A település hivatalos személynek számító dolgozói, miután elmondták mire készülnek, az „Úr” a következőket mondta:

-„"Én megkapok minden információt az önkormányzatról a Szilvitől. Ráfér Istvánra a beszélgetés! Fegyverrel jöjjek vissza?”

Az ilyen beszéd, dolgozók fenyegetése, megfélemlítése nem fér bele az egészséges kritika, vélemény nyilvánítás fogalomkörébe. Sajnos volt hasonló fenyegetés már amit kaptam kb. egy éve (a Coop bolt előtt), mikor feleségemnek ordibált egy lakó, majd agyonlő az udvarunkon. Akkor ezt azzal letudtuk az ember bolond, nem tudja mit beszél. De ezzel vége ennek a konfliktuskerülő hozzáállásnak, amikor a szomszédban emberek ezrei halnak meg, egy elmebeteg miatt kitört háborúba, sokaknak lassan nincs mit enni hónap végén, a települések nem tudják miként oldják meg a válság nehézségeit, nem tűrhetjük az ilyen beszédet.

Ha jelentkezik az Úr ezen a héten péntekig, és bocsánatot kér a két dolgozótól, és tőlem is, akkor van rá mód, hogy eltekintsünk a feljelentéstől.

Ha ez nem történik meg, akkor a feljelentésünket megtesszük jövő hétfőn, mind a fenyegető ismeretlen tettes, mind a felbujtó „Szilvi” ellen.

 

Elekes István polgármester