Plébániákkal való egyeztetés a jövőről

  

A képen láthetó: Bacsa Dávid káplán és Tál Zoltán plébános

2021. november 18-án a cserszegi oldalról Bacsa Dávid káplán úrral, a tomaji oldalról Tál Zoltán plébános úrral egyeztettük a 2022. évet. A hagyományos egyházi ünnepek mellett szerettük volna, ha egy napon a két egyházközösség is találkozik egymással. Közös tervezést követően májusra tűztük ki ezen időpontot, melynek helyszíneként a rendezvénypark lett kijelölve.

Cserszegtomaj nagyközség olyan szerencsés helyzetben van, hogy mind a két településrészén található egy-egy templom, mely két külön plébániához tartozik. A cserszegi részen található a Rózsafűzér Királynője Templom, mely a keszthelyi Kármelita Bazilika Kis Szent Teréz Plébániához tartozik. A tomaji oldalon található a Szent Anna Templom, mely a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébániához tartozik.

   Nagyon fontos, hogy segítsük egymás életét, segítsük megtalálni mindenkinek a saját útját. Minden közösség, akiknek az ereje össze tud adódni, egyre inkább képessé válnak arra, hogy egyre több „elveszett” ember számára jelentsenek mentsvárat.

Hálás köszönet e találkozó megvalósulásáért.