Kivitelezői tájékoztatás a Körforgalom építéséről

 

2021. október 7-én Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzata a Keszthely, 71 számú főút – 73162 j. út Rezi úti csomópont körforgalmú csomóponttá történő átépítéséről a lenti tájékoztatást kapta a kivitelezőtől, Simon Tamás főmérnöktől (Horváth-Ép Közmű-, Út- és Mélyépítő KFT.).

A Horváth-Ép Kft. mint a tárgyi projekt kivitelezője 2021. október 15.-től az ideiglenes forgalomkorlátozás III. ütemét életbe kívánja léptetni. 

A III. ütem rövid magyarázata (teljes csomóponti lezárás): 

 - A tervezett körforgalmat érintő 73162 j. út (Keszthely - Rezi összekötő út) lezárása - a korábbi ütemhez képest nem történt változás (észak - déli irány lezárása).

- A tervezett körforgalmat érintő 71 sz. főút mindkét irányból történő lezárása, a lezárt útszakasz a várvölgyi körforgalomtól a "Z+D" körforgalomig tart. A korábbi ütemhez képest a változás, hogy a nyugati irányba fenntartott egyirányú forgalom megszűnik (kelet - nyugati irány). 

Alternatív - terelő utak: A Keszthely - Rezi út (73162 j. ök u.) lezárása a korábbiakban fenntartott ütem szerint működik. A 71 sz. főút lezárása miatti forgalom a 7347 j. Keszthely Csapás útra terelődik mindkét irányból.

A harmadik ütem 2021 november első hetéig lesz fenntartva.”

A kivitelező tájékoztatása szerint az utolsó ütemterv a negyedik lesz, melynek zárásaként átadásra kerül majd a körforgalom.