Jótékonysági futó- és túranap Cserszegtomajon

2020. január 25-én, szombaton jótékonysági futásra és túrára hívott mindenkit az iskola tornatermébe az önzetlen segítségnyújtás, mely egy közelünkben élő betegséggel küzdő kisfiúért, Dávidkáért szerveződött.

Hála és köszönet az előkészítésben és együttműködésben résztvevőknek. Sajnos nincs varázsütés, amivel egyszerre jobbá tehetnénk a világot, bár lenne. A jóság azonban, ami az emberekben van, küldött minden feladatra valakit, hiszen volt, aki teát főzött, aki zsíros kenyeret kent, hagymát pucolt, ügyeletet tartott a tornateremben, a frissítő pontnál várta a megfáradt résztvevőket.

A mozgást megelőzően Palulinné Bukovics Mariann tartott előadást „Mindennapi mérgeink” címmel. Sok egyéb mellett megtudhattuk, hogy életünk során körülbelül 50 kg szennyező anyag megy át a szervezetünkön, melyből 25 kg-ot el is raktározunk. A tudatos étkezéssel ezt csökkenthetjük, ha tudatában vagyunk annak mit is eszünk.

 

Az előadást követően Gelencsér Zoltán az útvonal összeállítója tájékoztatta a résztvevőket a futásról és túráról. Zoltán futó társával már délelőtt bejárta a terepet és kijelölte az útvonalat is. futas2

 

Az eseményen részt vettek a betegséggel küzdő gyermek szülei, így Galuska Dávid édesanyja személyesen tudta átvenni a jelképes nevezési díjból befolyt összeget, mely által a túrázók és futók mindannyian hozzájárultak a kisfiú gyógyulásához.

A megtett távolság 7 km volt, mivel e nap meghirdetésekor Dávidka még csak 7 éves volt. Az útvonal biztosításában nagy segítséget nyújtottak a helyi polgárőrök és a rendőrök.

futas3

futas4

futas9

futas12

futas14

futas15

futas16

futas17

futas20

futas21

futas23

 

E nap kívánsága: „Gyógyulj meg mielőbb Dávidka!”