Világbajnok és Európai aranyérmes íjász Török Hanna

 

Miért fontos, hogy megismerjük a körülöttünk élők által elért sikereket? Leginkább azért, hogy lássuk, ők is ugyanolyan emberek, mint mi, de volt vagy van egy érzésük, egy álmuk, egy szerelmük, amit nem hagytak elillanni, hanem tettek érte, hogy az betölthesse az életüket.

Most egy fiatal lányt mutatunk be, aki még csupán 14 éves, de már óvodás korában megszerette az íjászatot. Alig 8 éves korára megérett e gondolat benne és elkezdett íjász szakköre járni, Németh Mónika tanárnőhöz a helyi Szabó István Általános Iskolában. Az első íját a cserszegtomaji Kormos László íjkészítő készítette el számára.

 

 

Hanna, úgy beszél az íjászatról, hogy az embernek rögtön kedve támadna íjat ragadni. Nagyszerű társaság, a természet, a történelmi rész, ahol be kell öltözni, ha kell akár középkori ruhába is, ez mind ok arra, hogy mindig tovább és tovább menjen. Ahogyan ő mondta, ott eszében sincs a mobil, és nem csak azért mert a szabályzat is tiltja, inkább a jó levegő, a túra ami rossz idő estén főleg elég ingoványos, nem engedi, hogy ne legyen ott 100 %-ig a jelenben. Nagyon jó feszültségoldó, de ajánlott annak is, aki nem annyira szereti a tömegsportot, hiszen itt egyénileg is indulhatnak. A csapatban való indulásnál is fontos az egyén, hiszen itt nem ellenfelek vannak, hanem sporttársak és nincsen rivalizálás egymás között.

Mire a legbüszkébb? Az első külföldi 3D. Európai Bajnokságra 2017-ben, ahol ő volt egyedül favesszővel és ennek ellenére Európai Bajnok lett. 2018-ban a 3D. Világbajnokságon I. helyezést ért el korosztályában íj kategóriában Ausztriában. 2020. február 8-9-én a Történelmi és 3D Országos Bajnokságon is II. Helyezést ért el Pécsett.

Mik a további tervek? 2020. augusztusában a Világbajnokság, majd a Történelmi VB. Sok sikert kívánunk!

Mi mit is tanulhatunk e történetből? Mindegy hol tartunk az életünkben, hiszen az íjászat is bármely életkorban elkezdhető, a fontos hogy engedjünk az érzéseinknek, ne nyomjuk el magunkban azokat a dolgokat, amik szinte hívnak bennünket, hiszen kitartással sok minden elérhető. (2020. év februári Cserszegtomaji Krónika)