Humor és Zene Találkozása Cserszegtomajon

Április 29-én, hétfőn 18:00 órakor, Cserszegtomajon a Kultúrházban egy különleges rendezvényre került sor, amelynek fő témája a humor és zene volt.

 

A "Teadélután" elnevezésű eseményre számos vendég érkezett, köztük magyar és német nemzetiségűek, vagyis Cserszegtomaj lakosai.Az est folyamán egy hatalmas színvetítő vásznon mutatták be a különféle humoros zenei alkotásokat. A hangulat fokozására friss tea, ásványvíz, ropi és sütik várták a vendégeket, hiszen egy igazi teadélután nem hiányozhatnak ezek a finomságok.A rendezvényt alaposan előkészítették, minden részletre odafigyeltek. A termet ülőhelyekkel és asztalokkal rendezték be, hogy mindenki kényelmesen élvezhesse az estét. A hangulatot pedig a forró tea és a finom sütik tették teljessé. Az est fő attrakciója a Kiss Tamás karnagy által vezetett előadás volt, aki klasszikus zeneszerzők humoros alkotásait mutatta be. Rajzfilm zenéktől kezdve filmzenékig, híres szóló előadók vicces produkcióiig mindenféle humoros zenei élményben lehetett része a közönségnek.

Az előadáson olyan klasszikusok csendültek fel, mint "A pacsirta", a "Macska duett", "Háry János", "Tell Vilmos", vagy éppen a "Vuk" rajzfilm zenéje. Emellett olyan világhírű előadók műsorait ismerhettük meg humoros kontextusban, mint a "Mr. Bean", a "Kings Singers" vagy éppen a "Mnozli Brass". Kiss Tamás minden előadás előtt fontos gondolatokat osztott meg a művekről.  A német vendégek számára is tolmácsot biztosítottak,  mindenki teljes mértékben élvezhesse az estét.Az estet Kiss Tamás karnagy egy kis trombitajátékkal indította, amely óriási sikert aratott a közönség körében.

 

A zárásnál mindenki vastapssal köszönte meg az emlékezetes estét.Ez az esemény ismét rávilágított arra, hogy milyen fontos szerepet tölt be a zene az emberek életében. Reméljük, hogy hasonló alkalom még sokszor megismétlődik, hogy újra átélhessük ezeket az emlékezetes pillanatokat.

Írta, fotózta: Horváth György

Feltöltötte: Süliné Elekes Éva