Összefogás és közösség - Német Fórum Cserszegtomajon

Az Német Fórum rendezvénye, melyet 2024. április 26-án, pénteken a Kultúrházban rendeztünk, jelentős mérföldkő volt a cserszegtomaji helyi közösségének életében. A rendezvény célja az volt, hogy összegyűjtse a környék német lakóinak gondolatait és javaslatait arról, hogyan lehetne segíteni nekik, valamint milyen problémákkal szembesülnek.

Az eseményen megjelent a polgármester és a  település képviselői is, akik kedvesen fogadták a német Cserszegtomaj lakosokat, és aktívan támogatták őket a rendezvény során. Empátiával és segítőkészséggel álltak a lakosok rendelkezésére, tanácsokat adva nekik a problémák megoldásához, és elkötelezték magukat azon, hogy továbbra is segítsék a német Cserszegtomaj közösség fejlődését és jólétét.

A tolmács, Kissenberth-Kanter Margit, aki segítette a kommunikációt a német és magyar résztvevők között, míg az eseményt Süliné Elekes Éva, a rendező vezette. A beszélgetés folyamán egy kis díszes botot használtak, amely segítette a rendezett és hatékony kommunikációt a résztvevők között.

Az esemény egyik kiemelkedő pillanata az volt, amikor egy német hölgy szívből jövő köszönetet és dicséreteket mondott a polgármesternek, aki meghatódottan reagált, megköszönte neki, majd elmesélte, hogy már 5 éve tölti be ezt a tisztséget, azonban még senkitől sem kapott ilyen szép szavakat és elismerést.

A rendezvényen kialakult barátságos és építő jellegű beszélgetések segítették az összetartást és a közösségépítést a Cserszegtomaj német lakosok között. A résztvevők reményüket fejezték ki, hogy több hasonló eseményen vehetnek majd részt a jövőben, és ezzel még szorosabbra fonhatják közösségüket  Cserszegtomajon.

 

Írta és fotózta: Horváth György

Feltöltötte: Süliné Elekes Éva